Hoe kan warehousing jouw bedrijf helpen?

Een warehouse is een magazijn waar producten worden opgeslagen om deze vervolgens te verkopen of te distribueren. Veel bedrijven maken hier gebruik van omdat ze zelf niet over voldoende opslagruimte beschikken. Is dit een herkenbaar probleem? Gebruik maken van warehousing kan dan de oplossing zijn voor jouw bedrijf. In dit artikel lees je de voordelen van een warehouse en hoe warehousing in Nederland jouw bedrijf kan helpen. 

Het voordeel van warehousing

Het is slim om te kiezen voor warehousing wanneer je bedrijf niet over voldoende ruimte beschikt om alle spullen in op te slaan. De spullen kunnen in een warehouse voor een korte termijn of juist voor een lange termijn worden opgeslagen. Hier kun je zelf voor kiezen. Veel transportbedrijven, fabrikanten en groothandels maken hier gebruik van. Het is voor hun een groot voordeel om te kiezen voor een externe opslag omdat ze op deze manier zelf geen opslag hoeven te beheren, wat kosten en ruimte bespaart.

Warehouse Management Systeem

Bij warehousing wordt er altijd gebruik gemaakt van een Warehouse Management Systeem (WMS). Dit systeem kijkt naar de invoer, verzending en opslag van het warehouse. Op deze manier weet het systeem onder andere hoe de producten verpakt moeten worden, wat er nog op voorraad ligt, waar alle spullen liggen en hoeveel orders er zijn binnengekomen. Al deze informatie wordt aan de klant en het personeel doorgegeven waardoor alle twee de partijen altijd en overal van op de hoogte zijn.

Externe warehousing voor jouw bedrijf

Wanneer je bedrijf voldoende ruimte heeft dan kan je ervoor kiezen om je eigen voorraad intern op te slaan. Het is hierbij wel belangrijk dat de voorraad die je wilt opslaan gemakkelijk te beheren is en dat als je bedrijf nog gaat groeien in de toekomst er wel voldoende ruimte beschikbaar is. Is dit echter niet het geval dan is het meestal verstandiger om het extern uit te besteden. Bij externe warehousing maak je gebruik van de ruimte, het personeel en de expertise van het bedrijf. Dit is een groot voordeel. De groeiambities van jouw bedrijf kunnen op deze manier waargemaakt worden.