Bij deze 6 gelegenheden is een high tea een leuk idee

Een high tea is een traditie die zijn oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk en is tegenwoordig wereldwijd populair. Het is een elegant en gezellig samenzijn waarbij allerlei soorten thee worden geserveerd, vergezeld van hartige en zoete hapjes. In dit blogartikel ontdekken we zes gelegenheden waarbij een high tea een perfecte keuze is.

1. Verjaardagsfeestje

Een high tea is een originele en stijlvolle manier om een verjaardagsfeestje te vieren. In plaats van het traditionele feest met taart en hapjes, biedt een high tea een uitgebreide selectie van zoetigheden, sandwiches en natuurlijk een ruime keuze aan thee. De tafel kan feestelijk worden gedekt met mooi servies, bloemen en decoraties die passen bij de gelegenheid. Het is een intieme en elegante manier om de jarige in het zonnetje te zetten en tegelijkertijd de gasten een bijzondere ervaring te bieden.

Tips voor een verjaardags-high tea:

 • Kies een thema dat past bij de interesses van de jarige.
 • Zorg voor een mix van hartige en zoete hapjes, zoals scones, quiches, en macarons.
 • Overweeg om een speciale verjaardagsblend thee te serveren.

2. Babyshower

Een babyshower is een feest ter ere van een aanstaande moeder en haar baby, en een high tea past perfect bij deze gelegenheid. Het elegante karakter van een high tea maakt het een geschikte keuze voor een vrouwelijke en sfeervolle bijeenkomst. Gasten kunnen genieten van een verscheidenheid aan lekkernijen terwijl ze cadeautjes uitpakken en spelletjes spelen.

Tips voor een babyshower-high tea:

 • Gebruik pastelkleurige decoraties en servies om een zachte, gezellige sfeer te creëren.
 • Voeg persoonlijke touches toe, zoals cupcakes met babythema of decoratieve speentjes.
 • Biedt cafeïnevrije thee-opties aan voor de aanstaande moeder en andere gasten die dit waarderen.

3. Reünie met vrienden

Een high tea is een uitstekende manier om een reünie met vrienden te vieren. Of het nu gaat om oude schoolvrienden, studiegenoten of collega’s, een high tea biedt een gezellige en ontspannen sfeer om bij te praten en herinneringen op te halen. Het is een gelegenheid om te genieten van goed gezelschap, heerlijk eten en een warme kop thee. Zoek je een gezellige high tea locatie in een mooie omgeving? Dan vind je diverse locaties voor een high tea in Ermelo op Hightea.nl.

Tips voor een vriendenreünie high tea:

 • Zorg voor een comfortabele en gezellige setting waar iedereen zich op zijn gemak voelt.
 • Kies een mix van traditionele en moderne hapjes om aan verschillende smaken te voldoen.
 • Overweeg om een thematische twist toe te voegen die past bij de achtergrond van de groep, zoals een jaren ’80 thema of een specifieke kleurenschema.

4. Moederdag

Moederdag is de perfecte gelegenheid om je moeder te verwennen met een high tea. Het is een bijzondere manier om haar te laten zien hoeveel je van haar houdt en waardeert. Een high tea biedt de mogelijkheid om samen quality time door te brengen, te genieten van heerlijke hapjes en te ontspannen in een mooie omgeving.

Tips voor een moederdag high tea:

 • Kies haar favoriete thee en hapjes om de high tea extra speciaal te maken.
 • Voeg een persoonlijk tintje toe, zoals een handgeschreven kaart of een klein cadeautje.
 • Overweeg om de high tea te organiseren in een mooie tuin of een sfeervol theehuis.

5. Bedrijfsbijeenkomst

Een high tea kan ook een uitstekende keuze zijn voor een zakelijke bijeenkomst of een teamuitje. Het biedt een ontspannen en informele setting waarin collega’s kunnen netwerken en ideeën kunnen uitwisselen. Een high tea kan helpen om een gevoel van saamhorigheid en samenwerking te bevorderen, wat essentieel is voor een succesvolle werkplek.

Tips voor een zakelijke high tea:

 • Kies een professionele maar toch gezellige locatie op Hightea.nl.
 • Zorg voor een goede mix van hartige en zoete opties die geschikt zijn voor een zakelijke setting.
 • Overweeg om een korte presentatie of teambuilding-activiteit in te plannen als onderdeel van de high tea.

6. Jubileumviering

Of je nu een huwelijksjubileum, een werkjubileum of een andere mijlpaal viert, een high tea kan de perfecte manier zijn om deze speciale gelegenheid te markeren. Het is een elegante en intieme manier om het belang van de gelegenheid te erkennen en te vieren met dierbaren.

Tips voor een jubileum high tea:

 • Personaliseer de high tea met decoraties en hapjes die passen bij de mijlpaal die wordt gevierd.
 • Nodig naaste familie en vrienden uit voor een gezellige en feestelijke bijeenkomst.
 • Overweeg om een fotopresentatie of een toespraak in te plannen om herinneringen op te halen en de gelegenheid extra speciaal te maken.