De laatste ontwikkelingen op het gebied van hygieneproducten

Er is veel gebeurd de laatste tijd wat betreft de hygiëneproducten die de consumenten steeds meer zijn gaan kopen. Ook niet zo gek, omdat sommige mensen door corona juist bewuster zijn geworden bij sommige middelen of mee aan de hygiëne denken dan normaal. Maar niet alleen daar gaat het de goede kant op, ook de duurzame producten en daarbij de biologische producten gaan als verse broodjes over de (digitale) toonbanken. In deze blog nemen we je mee naar de laatste trends op het gebied van hygiëneproducten. En ja, corona heeft daar een invloed op gehad.

Desinfectiemiddelen, handschoenen en mondkapjes wilt iedereen hebben

Zoals verwacht zijn er een paar producten dit jaar zeer populair geworden onder Ziekenhuizen, verzorgingstehuizen maar ook bij de gewone consumenten. Desinfectiemiddelen waren op een geven moment zo populair dat meerdere aanbieders deze verkochten, terwijl ze hun voorraad al op was. Ze hoopte daarmee dat hun volgende bestelling nog zou komen. Daarbij waren medische mondkapjes ook een grote trend bij de consumenten. Ziekenhuizen hadden deze sowieso al veel op voorraad maar de consumenten sloeg massaal in om voorbereid te zijn voor toen nog het onbekende. Wat we ook zagen was dat nitril handschoenen bij veel meer instellingen werden gebruikt. Zo konden ze zichzelf beschermen tegen het virus en andere ook vragen om ze te dragen.

Consument bewuster wat ze kopen qua hygiëneproducten

Een opvallende nieuwe trend dat zich het laatste jaar heeft ontwikkeld is dat consumenten meer producten zijn gaan aanschaffen waarvan het materiaal zo natuurlijk en biologisch is. Daarbij kun je denken aan shampoo met recyclebaar plastic en geen parfum erin verwerkt. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de troep die sommige producenten in bepaalde producten stoppen. Bovendien willen steeds meer consumenten het milieu een handje helpen tegen de strijd van de plasticsoep en opwarming van de aarde.

Kortom, de desinfectiemiddelen, handschoenen en mondkapjes zullen voorlopig een gewild product zijn onder velen van jullie. Daarbij letten jullie steeds meer op bij het aankopen van een bepaald producten. Hopelijk kunnen we binnenkort met z’n allen gedag zeggen tegen de mondkapjes en de handschoenen.