Oplossingen die continuïteit garanderen in elke weersomstandigheid

In een land als Nederland bent u voor uw bouwprojecten vaak afhankelijk van het weer. Zware regenval of harde wind kan de voortgang van uw werkzaamheden in gevaar brengen, waardoor u de deadline niet haalt. In de ideale situatie zouden uw medewerkers door moeten kunnen werken, zonder dat een externe factor zoals het weer van invloed is. Dit is mogelijk met een tijdelijke doorwerktent.

Een oplossing voor grote en kleine projecten

Projecten hebben nooit een standaard omvang in de bouw en infrastructuur. U werkt bijvoorbeeld aan een kleinschalige renovatie van een gedeelte van een wegdek. Of u heeft een opdracht om een lange voetgangersburg te plaatsen. In principe maakt het niet uit om hoeveel vierkante meter of kilometer het gaat. De deadline moet gehaald worden en u zult hier dag en nacht voor moeten doorwerken. Een werktent kan hiervoor de oplossing bieden. Want voor de nachtelijke werkzaamheden kunt u in de tent volop verlichting plaatsen, zodat uw medewerkers goed zicht hebben.

Werken aan bouw en infrastructuur onder alle weersomstandigheden

Om de werkzaamheden in de bouw en infrastructuur te continueren heeft u behoefte aan een werkomgeving die zowel in de zomer, maar ook zeker in de winter gebruikt kan worden. De werktenten die geplaatst worden hebben dan ook een zeer stevig zeil, wat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Zo kunt u denken aan een tent die bestand is tegen winstoten van meer dan 100 kilometer per uur, tijdens een zomerse storm. In alle seizoenen blijven uw medewerkers natuurlijk droog als het regent. Maar ook tijdens een sneeuwbui werkt uw bedrijf gewoon verder aan de bouw en infrastructuur projecten. Dankzij de stevige constructie is de werktent bestand tegen sneeuwbelasting van 45 kg/m².

Voor welke projecten kiest u voor een werktent?

Zoals gezegd is een werktent toepasbaar voor verschillende soorten bouw en infrastructuur projecten. De grootte van de tent kunt u namelijk helemaal zelf bepalen. Dankzij de constructie bent u niet gebonden aan een lengte. De aluminium elementen worden in segmenten van 5 meter geplaatst. U kunt dus net zoveel segmenten achter elkaar plaatsen als uw project nodig heeft. Ook de breedte is variabel, waarbij u rekening moet houden met een maximum breedte van 50 meter. Om de stevigheid te garanderen is de wandhoogte wel gelimiteerd. Deze bedraagt maximaal 4 meter. Dankzij de flexibiliteit kunt u de werktent niet alleen gebruiken voor de bouw en infrastructuur. De doorwerktenten zijn ook heel geschikt voor het drooghouden van uw machines of voor het uitvoeren van werkzaamheden als stralen en coaten.

Snelle levering voor iedere situatie

Tijdens de voorbereidingen van uw werkzaamheden kunt u al beslissen dat u een doorwerktent wilt gebruiken. Bijvoorbeeld omdat u midden in de winter met een bouw en infrastructuur project begint. De kans dat het weer van invloed is op de werkzaamheden, is dan aannemelijk. Maar als u bewust aan een renovatie begint in de zomermaanden, zodat het weer gunstig is, dan kan een periode van zware regenval roet in het eten gooien. In dat geval is het mogelijk om op korte termijn een doorwerktent als noodvoorziening in te zetten. Zo kunt u onder alle weersomstandigheden uw werkzaamheden in de bouw en infrastructuur toch op tijd afronden.