Hoe kom je tot een succesvol horeca interieurontwerp?

Voor jou als horecaondernemer weet je dat het interieur van je zaak een belangrijke publiekstrekker is. Je scoort natuurlijk al hoog op het gebied van een aantrekkelijke menukaart, een excellente chefkok en je hebt personeel dat de kunst verstaat om je klanten vriendelijk en prettig te bedienen. Maar je gasten willen zich ook thuis voelen in je restaurant. En dus is het ook belangrijk dat je aandacht besteedt aan het horeca interieurontwerp. Want of je nu een kleine bistro hebt, of een luxe restaurant in een hotel, zonder sfeer blijven je gasten niet lang zitten.

Horeca interieurontwerp voor een restaurant

De inrichting van een restaurant kan een behoorlijke aanslag zijn op je budget. Want je wilt natuurlijk meubels die niet alleen prettig zitten, het moet ook bestand zijn tegen het vele gebruik door steeds verschillende mensen. Daarnaast wil je ook een horeca interieurontwerp dat er eigentijds uitziet. Over het algemeen kun je zeggen dat het interieur van je restaurant een levensduur heeft van 3 tot 5 jaar. Dan is het tijd voor iets nieuws. Gelukkig hoef je niet direct alles opnieuw in te richten. Kies bij de aankoop van de basismeubels voor een tijdloze stijl, zoals de tafels en stoelen van hout. Je kunt dan eenvoudig tussendoor met accessoires en kleuraccenten de stijl en sfeer veranderen. Op deze manier ervaren je vaste klanten een hele andere ambiance, zonder dat het een grote investering voor jou betekent.

Verschil tussen het interieur van een hotel en een restaurant

Het horeca interieurontwerp is zowel in een restaurant als in een hotel een belangrijk onderdeel van de gehele ervaring die gasten tijdens hun bezoek hebben. De sfeer draagt bij dat een klant zich thuis voelt in het hotel en dat heeft weer tot gevolg of de klant bij een volgend weekendje weg weer aan jou denkt. In een hotel wordt een interieur minder vaak gewijzigd dan in een restaurant. Hier kun je uitgaan van een wijziging van het horeca interieurontwerp tussen de 10 en 12 jaar. Maar ook dan geldt nog steeds dat je altijd tussendoor in kunt spelen op trends, of dat je bepaalde ruimtes in je hotel apart kunt aanpassen. Kies voor de loungeruimte een keer voor andere planten en plaats deze in mooie grote potten. Of wissel de kunst aan de muur af door bijvoorbeeld expositieruimte te bieden aan verschillende lokale kunstenaars. Ook met het aanbrengen van actuele kleuren verf op de muren kun je het gevoel creëren dat je een heel nieuwe horeca interieurontwerp hebt toegepast.

Trends in het horeca interieurontwerp

Naast alle zaken waar je als horeca ondernemer al aan moet denken staat het horeca interieurontwerp misschien niet bovenaan je prioriteitenlijstje. Maar dat kan een gemiste kans zijn. Want als de klant moet kiezen tussen het trendy uitziende restaurant van je buurman of jouw uitstekende keuken, dan kan je wel eens pech hebben en de klant mislopen. Als je geen tijd hebt voor het toepassen van een eigentijds horeca interieurontwerp, of je hebt geen gevoel voor kleuren en de combinaties voor een leuke inrichting, overweeg dan professioneel advies. Terwijl jij je concentreert op het uitdenken van de lekkerste gerechten, word je interieur weer helemaal up-to-date gemaakt.